BG
BG SR

Отзиви

Д-р Пашкулев съчетава популярния с научния подход в областта на комплексната растителна медицина: диетология, фитотерапия, ароматотерапия, хомеопатия. Той създава оригинални комбинации от растителни продукти, включващи синергично действащи биологично активни вещества, използвани с успех в комплексното лечение на редица заболявания. Доц. д-р Ив. Ламбев, Катедра по фармакология,

Меидицински факултет - София 

 Д-р Пашкулев се появи навреме, в период на криза в здравеопазването. Той е един от броящите се на пръсти съвременни лекари, прехвърлящи мост между традиционната и съвременната научна медицина. Успешно се справя с трудната задача за превъзпитаване на откъсналия се от традицията и славещ се в близкото минало с пословично здраве българин. Дай Боже повече такива колеги, с които ще върнем славата си на здрав народ!

Д-р А. Михайлов, хомеопат, фитотерапевт 

 Д-р Пашкулев се стреми да обхване различните природолечебни дисциплини в едно цяло и е един от най-истинските представители на холистичната медицина. Такъв е духът и на новата му книга. Натрупаният собствен и клиничен опит се превръща в полезна медицинска теория и за останалите.

Доц. д-р Ив. Топузов, д.м.  

 От години работим с д-р Пашкулев. Билковите му препарати "Ревулзофит", "Генерофит", "Релаксин", "Пресотонин", "Биостил 1 и 2" и др. показаха много добри резултати в комплексното лечение на функционални и органични нервни болести, проблеми с опорнодвигателния апарат, вътрешни болести и т.н.

Терапевтичен екип на природолечебен кабинет "Здравец", София 
 

 
От няколко месеца включих към системните процедури на клиентите си - масажи, мануална терапия, бани - и продуктите „Супермагнезий-1 и 2”. Изключително съм доволен от подобряване на резултатите при повечето хора. Най-вече, налице е силно намаляване на болките и схващанията, включително по време на самия масаж. Общите оплаквания като нервност, безсъние, сърцебиене и други, също намаляват по-бързо и често до пълно нормализиране. Считам, че магнезият е едно от най-ефективните и неоправдано подценявани средства едновременно за лекуване и за възстановяване силите на здравите хора. 
 
Димо Бачев, София 

 Имах постоянни болки в глезена след стари травми, всякакво външно и вътрешно лечение оставаше без резултат. След няколкоседмично лечение с "Фитоартрин" вече нямам оплаквания. препоръчвам навсякъде билковите продукти на д-р Пашкулев, които оценявам и като специалист по лечебните растения.

Кр. А., София  

 Познавам от над 25 години д-р Пашкулев и неговото умение да изучава детайлно медицинските дисциплини. Още от студентските си години той беше навлязъл във фитотерапията. А сега дъщеря ми чрез диета и мехлема "Генерофит" можа да елиминира псориатичните си обриви. При много свои пациенти с успех прилагам също препаратите "Ревулзофит", "Орексифит", "Релаксин", "Биостил-2" и др.

Д-р И. В., гр. Хасково

 Изключително съм доволна от резултатите, получени при лечение с билковите продукти на д-р Д. Пашкулев. Релаксаналът например помогна при вегетативна дистония и безсъние след оперирана щитовидна жлеза. Мехлемите "Герофит" и "Генерофит" дават видими резултати при широк спектър от оплаквания.

Д-р М. А., гр. София 

 Препаратите на д-р Пашкулев са забележителни с факта, че - без масирана реклама - търсенето им се повишава, главно вследствие на много добрия ефект от употребата им.

С. С., борса за природни продукти, гр. Варна

 Аз съм невролог и препоръчвам препаратите по рецепта на д-р Пашкулев - "Релаксанал", "Пресотонин", "Биостил-2" и др. Убедих се, че най-честите проблеми с мозъчното кръвообращение и вегетативната нервна система могат да се подобрят по безопасен път и без да е задължително да се включват скъпи вносни медикаменти.

Д-р Н. В., гр. Варна

 Ползваме препарата на "Веридия" "Биотанин" - както за предписване на пациентите ни при болести на венците и лигавицата на устната кухина, така и директно за туширане и дренажи. Резултатите са превъзходни!

Група стоматолози от гр. Пловдив 

 Съжалявам, че у нас не може да се намери толкова ефикасен и ценово достъпен мехлем "Календула".

А. Н., преподавателка по хомеопатия, Англия 

 С: "Аз съм майката на Е., за която най-напред потърсих от Вас помощ задочно. Получихме програмата и сме Ви много благодарни. Зад всичко, което сте написали, прозира толкова много загриженост и човечност, без дори да ни познавате лично. Изпратих билковите средства до дъщеря ми, която е в чужбина и съм убедена, че ще има положителни резултати". Е (по-късно): "Нямам думи с които да изразя благодарността си към Вас. След три месеца, през които спазвах програмата и пих природните продукти (особено съм доволна от "Пресотонин"), се чувствам вече много по-добре.От паническото разстройство и депресията почти няма следа.(Отказах и цигарите.) По-енергична съм и в настроение, а не като преди отчаяна."

Е. и С. М., Казанлък (по повод на интернет консултация)

 Имах сериозно гъбично заболяване със засягане на ноктите. Въпреки 6-месечната комбинирана оперативна и медикаментозна (външно и вътрешно) терапия, струваща няколко хиляди лв., няколко месеца след нея оплакванията се възобновиха. Каква беше изненадата ми, когато след 2-месечна употреба на "Микодет", струващ само няколко лева, подобрението беше по-голямо и трайно!

А. Н, София

 Детето ми имаше полип в носа и благодарение на Вашите указания за лекуване с билки и други природни методи този проблем изчезна без операция. Благодаря ви!

Н.П., гр. Камено 

 От много години страдам от вегетативна дистония, която се усложни със започването на критическата възраст. Имах и хормонални нарушения с упорити отоци по краката. За разлика от ефекта на всички досега приложени многообразни терапии, за пръв път след едномесечно лечение с "Биостил - 1 и 2" сега има реално значително подобрение.

Т. Бл., Шипка 

 По време на прибиваването ми в Кувейт получих тежък тиреоидит с рязко повишение на стойностите на щитовидните хормони, висока температура и нервна криза. Според лекарите нямах начин да избегна операцията, но чрез комплексното лечение, препоръчано от д-р Пашкулев, след някоолко месеца бях вече по-добре. Сега, 2 години по-късно, се чувставм отлично във всяко едно отношение.

Т. М., София
 


Имах разширени капиляри на лицето, ползвах широк спектър от наши и вносни мехлеми, но резултат получих единствено от "магическото" средство "Герофит"...

И. Щ., Бургас

 Страдах от розацея, неповлияла се от скъпи френски мехлеми. Благодарение на природолечебните напътствия на д-р Д. Пашкулев и мехлема му "Генерофит" състоянието ми трайно се стабилизира.

Л. Р., София

 Много неща си изясних от книгите на д-р Пашкулев, но след посещението си при него разбрах кое от тях е най-важно за мен. Хранене, природни продукти, дишане - в продължение на 3 месеца се подобрих до неочаквана степен. Имам повече сили и съм по-спокоен, сърцето и черният дроб не ми създават проблеми...

Ж. Д., Нова Загора 

 Управител съм на дрогерия - и наблюдавам добрите резултати, които получават моите клиенти от капките и мехлемите на д-р Пашкулев. Особено добър ефект имат жените в климактериума от препарата "Биостил-1", а от "Релаксанал" според мен имат нужда и младите жени и мъже, тъй като стресът в днешно време ни подгонва още отрано".

Ц. Д., София 

 10 години страдах от необяснимо изтощение, събуждах се винаги уморена. Никакви лекари, лечители и скъпи препарати не можаха да ми помогнат. А достъпната програма, изготвена ми от д-р Димитър Пашкулев, направи това за броени седмици! Според мен е много важно лекарите да не се ограничават с шаблонни предписания, а да работят заедно с пациента за откриване на индивидуално ефективните средства!

Й., Н., София

 Дълго бях измъчвана от невроза със страх и неувереност в себе си. След прилагане на диетични напътствия, билки, хомеопатия и указания за психорегулация, дадени ми от д-р Пашкулев, вече се чувствам пълноценен човек. Благодарна съм, че съществуват такива методи и специалисти!

Р. М., Пловдив 

 От младите си години боледувах от постоянна дразнеща кашлица, която не ми даваше да спя. Също - и лошо храносмилане, главоболие, синиут, смущения в уринирането. Понякога бях много отпаднал. Кашлицата обаче изчезна, а общото състояние се стабилизира след 2-3 месеца упорито природолечение под ръководството на д-р Пашкулев - чрез подходяща диета, периодични разтоварвания, капките "Респитонин", индивидуално преценени билкови чайове и хомеопатични средства.

Б. П., София 
 


От няколко години прилагам с успех наставленията и препаратите на д-р Пашкулев, особено мехлемите "Ревулзофит", "Генерофит" и "Герофит". Препоръчвам ги и на мои близки при разнообразни проблеми: ставни болки, простуди, разширени вени и хемороиди. Резултатите са изненадващо добри. Благодарна съм на д-р Пашкулев и на всички други, които като него се опитват да ни обърнат към Природата.

К. Б., Велинград 

 Водещи лекари и лечители у нас не можаха да се справят с моите хемороиди и настояваха за операция. Изпълнявах в продължение на 3 седмици препоръчаните от Вас хранителен режим, вътрешно и външно билко- и ароматолечение, водни процедури и лечебна гимнастика. Невероятно е, но вече съм здрава!

M. G., Англия 

 Ползвах "Ревулзофит" срещу болки в гърба след пневмония и той наистина ми помогна. Също усетих облекчение от капките "Орексифит", които пих за подобряване на храносмилането при жлъчни проблеми.

П. С., София  

 От 1996/97 г. страдах от болки в гърлото и коленните стави, предполагаха артрит. След вътрешно лечение с билкови чаеве и капки и външно третиране с "Ревулзофит" болките изчезнаха без последващ рецидив.

В.Т., Германия 

 Много съм доволен от наставленията на д-р Пашкулев, неговите чайове, капки и мехлеми. Считах, че многократно лекуваните ми отпреди хронични оплаквания - фарингит, лошо храносмилане и бърза умора, няма да се повлияят, но въпреки това вече съм много по-добре.

Г. Я., Иран
 


След като в "Пирогов" установиха, че 11-годишния ми син има мегаколон - удължено дебело черво, за което се смята, че операцията е задължителна. Предприехме лечение чрез билки, масажи и диетичен режим при д-р Пашкулев. Стабилизира се дефекацията и вече не е необходима операция.

В. А., Перник 

 Средството "Ревулзофит" ми действа буквално за минути, когато го използвам за масажи на ставите, а и върху гърлото при простуди.

Ц. М., София

 При първия сигнал за сезонна инфекция на децата ми се обаждаме на д-р Пашкулев. Чрез диета, оригинални билкови рецепти и прости домашни процедури, винаги успяваме да се разминем със "силните" лекарства.

Ю. Б., София 

 Благодаря на д-р Пашкулев за точните терапевтични напътствия. Подобри се цялостното ми здраве, вече не получавам газове след нахранване. Дъщеря ми чрез диета, билки и хомеопатия се излекува от едно образувание на клепача, за което дори водещи западни специалисти препоръчваха загрозяваща операция.

Ф. П., емигрант в Канада 

 Ползвам вече 4 месеца Вашият препарат "Орексифит" и разбрах какво значи да не се чувствам притеснен, когато вечерям, каква е радостта от изчезващата болка. Благодаря на Бога, че Ви научи как да направите този препарат.

Хр. Г., Варна 

 Ползвах Вашият мехлем "Генерофит" и само за три дни получих подобрение от обрива, който лекувам от години. Изключително съм Ви благодарна.

Б. И., Бургас

 Страдам от гонартроза, не можех да измина и 50 метра. След няколкоседмично ползване на "Фитоартрин" и "Ревулзофит" съм вече много по-добре и вървя с километри. Възхитена съм от полезните ви билкови продукти!

Т. Я., 61 г., с. Рогош, Пловдивско 

 Детето трудно се възстановяваше след пневмония. Постоянни зеленикави секрети от носа, голяма отпадналост, алергия. Случваха й се чести "изпускания" през нощта. Д-р Пашкулев й предписа диета, билков чай вътрешно и инхалации, "Респитонин", и "Аллакт" (за ръзстановяване на чревната флора след антибиотиците); общи и рефлекторни масажи с "Ревулзофит". Резултатът беше отличен. По-късно и други хора в къщи използваха "Респитонин" и "Ревулзофит" при простуди с много добър ефект.

Р. Ч., на 7 години и родителите му, София 

 Оплаквах се от хроничен бронхит, фарингит, ларингит и синуит, запек, хормонални проблеми… Мислех си, че не мога нито без лекарства, нито с тях (получих и медикаментозна алергия). Благодарение на природосъобразното хранене и билковите средства, препоръчани ми от д-р Пашкулев, успях решително да подобря състоянието си, както и паметта, и работоспособността си, като отказах напълно медикаментите. Благодаря Ви за чудесните книги и природни продукти, които могат да помогнат повече от всички прехвалени фармацевтични средства!

Г. К., София 

 След четиригодишно ползване на скъпи лекарства за болки в кръста, те отзвучаха само след 3 масажа с "Ревулзофит". Благодаря Ви!

Ст. П., Пловдив
 


Досега съм използвал две шишета "Респитонин". Започнах от есента на 2000 г. и досега не ме е хванал грип, докато всички у нас бяха болни по един или два пъти.

Г. Г., Добрич 
 


Страдах от лошо храносмилане и безпокойство, треперех преди изпити, дори след солидна предварителна подготовка. Редица указания от д-р Пашкулев, включващи диета, упражнения, билкови и хомеопатични продукти, ми помогнаха за преодоляването на тези състояния.

П. М., София

 Само след няколкодневно ползване на "Герофит" и "Биостил-2" получих подобрение на моите разширени вени. Такова подобрение не съм получавала от други продукти.

Ст. П., Варна 

 Опитах какво ли не, но Генерофитът се оказа най-добрата за моята проблемна кожа. Ефектът беше поразителен, благодаря!

Ц. Г., София 

 Искам да изкажа най-големи благодарности за Вашите мехлеми, капки и чайове. Имат невероятен ефект - рязко подобряване на изглеждащите доскоро безнадеждни хемороиди. Подобриха се и общо храносмилането и самочувствието ми.

С. С. , САЩ 

 От малка бях подложена на стресове, а послед дойде умствено претоварената ми професия. От няколко години към нея се прибави упорита екзема с мехури по дланите, а също и напълнях. Третирането с Глобидерм премахваше обривите, но после те пак се задръщаха и все по-трудно се повлияваха. Опитите да отслабна чрез диети и хапчета също се провалиха. Д-р Пашкулев обаче ми препоръча цялостна промяна в начина на хранене, дишане и почивка, както и продължително използване на билкови и магнезиеви продукти вътрешно и външно, хомеопатични препарати и цветотерапевтични капки по д-р Бах. Постепенно, но неотклонно, за няколко месеца обривите практически напълно се изчистиха, като отдавна съм спряла и стероидния мехлем. Свалих повечето излишни килограми и общо се чувствам далеч по-свежа, спокойна и радостна. Много благодаря за прекрасните резултати, и то чрез безопасни природни средства!

Д.А., София